Bli kjent med Torgeir Letting

Hvem er Torgeir?

Torgeir er CEO i Compello. I anledning Plan International sin #girlstakeover kampanje vil Torgeir overlate sjefsstolen i Compello til 17-årige Mari Øverby.

Hvordan ser en typisk dag ut for Torgeir?

Dagen starter i 7 tiden for å klargjøre barn for skolen, deretter reiser jeg på kontoret og er fremme rett før halv ni. Kalender og gjøremål er i stor grad planlagte for dagen, men allikevel blir den ofte uforutsigbar. Mine dager er veldig varierte, noe som, etter min mening, gjør min rolle veldig spennende. Jeg reiser fra kontoret stort sett et sted mellom 16 – 17 for å bidra med aktiviterer og lekser med barna, deretter logger jeg gjerne på etter at de har lagt seg.

Hva drømte du om og bli når du var “liten”?

Jeg har, i hvert fall siden ungsomsskolen, ønsket å gå i retning av å bli leder. En klassekamerat på videregående og jeg kjøpte en platebutikk i en alder av 20 år og drev den i 7 år før vi solgte den videre. 

Hvem er forbildet ditt og hvorfor?

Jeg har ikke definert en enkelt person som et forbilde, men ser opp til ulike personer/ledere med spennende kvaliteter jeg liker. Jeg oppdager fortsatt den dag i dag nye rollemodeller og forbilder. 

Har du tidligere hørt om kampanjen #girlstakeover eller lignende kampanjer/tiltak?

 Ja, jeg har lest om kampanjen blant annet når Microsoft gjennomførte deltok.

Hva tenker du om kampanjen?

Jeg tenker det er viktig med denne og andre kampanjer som setter fokus på mangfold og likestilling i arbeidslivet. Videre så er det en spennende dag både for vår “nye CEO”, Mari, vår organisasjon og meg. Vi starter denne dagen med frokost og samling for alle ansatte og vår 17-årige CEO.

Hvorfor ville du være med på #girlstakeover kampanjen – overlate sjefsstolen til en 17-årig jente?

Jeg tenker først og fremst at det blir en læring for både oss som har vært i arbeidslivet en stund og for Mari som får prøve seg som CEO for en dag og samtidig liker vi å være med på ting som er litt utenfor A4 boksen. Vi har en verdi i Compello som heter Playful, og å levere fra seg lederstolen en dag passer godt under den verdien. 

Du har en lang karriere bak deg – har du reflektert noe om kvinners rettigheter, utfordringer og likestilling i arbeidslivet?

For egen del mener jeg kvinners rettigheter og muligheter i arbeidslivet skal være identiske som enn hver arbeidstaker. At, f.eks, ulike vilkår for menn og kvinner fortsatt er et tema i 2018 synes jeg er helt utrolig. Det er selvfølgelig ikke kjønn som skal bestemme vilkår, men utdanning, erfaring, rolle etc.

Tror du verden hadde blitt ett bedre sted hvis flere jenter fikk lov til å bestemme?

Jeg mener et balansert forhold i arbeidslivet mellom kvinner og menn er til det beste. Overrepresentasjon av det ene eller andre kjønnet blir sjelden bra..

Hva tenker du om kvinnelige toppsjefer?

En god kvinnelig toppsjef er like god som en god mannlig toppsjef. En god toppsjef en god toppsjef uavhengig av kjønn!

Hvordan tror du Mari vil gjøre det som CEO i Compello?

 Jeg har inntrykk av at Mari er interessert, har stå på vilje, så jeg er helt sikker på at hun kommer til å gjøre en god jobb .

Hva håper du å få ut av en dag med Mari i sjefsstolen?

At det blir lærerikt for begge og at vi samtidig har det morsomt og hyggelig.

Er det noe du gleder eller gruer deg spesielt til med å være mentor for en ung kvinnelig sjef?

  • Jeg gleder meg til å tilbringe en dag med Mari.
  • Jeg gruer meg til ingenting, bare gleder meg 🙂

Torgeir Letting - CEO at Compello

Torgeir Letting

Midlertidig avgått CEO i Compello

I anledning #girlstakeover kampanjen til Plan Norge vil Torgeir overlate sjefsstolen til 17-årige Mari Øverby fra Svelvik. I anledning kampanjen har vi stilt Torgeir noen spørsmål.

Vi stilte de samme spørsmålene til Mari – les hva hun svarte >

#girlstakeover - Plan International

#girlstakeover

I forbindelse med FNs jentedag, 11.oktober, gjennomfører Plan en årlig aksjon der jenter tar over lederstillinger på ulike arbeidsplasser. «Girls Takeover» er en global aksjon som foregår over store deler av verden – og målet er å sette fokus på jenters rettigheter.

Globalt i dag er kvinner underrepresentert i lederstillinger. Færre enn 5 prosent er daglig ledere i verdens 500 største selskap. Kun 23 prosent av parlamentsmedlemmer verden over er kvinner, kun 18 prosent av statsrådene er kvinner. I 2/3 av verden er kvinner underrepresentert i bruk av internett, og 62 millioner jenter går ikke på grunnskole.

Les mer om kampanjen hos Plan Norge

Løsninger

Løsninger

Les mer om våre løsninger og hvordan vi kan hjelpe din bedrift med automatisering og digitalisering.

Trenger du hjelp?

Kontakt oss

Trenger du mer informasjon hva vi kan hjelpe din bedrift med? Ta kontakt for en hyggelig prat.

Compello Bloggen

Bloggen

Hvordan kan din bedrift spare penger? Les ekspertenes tips i bloggen vår.