Integritetspolicy för Compello AB

I det följande vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas när du använder våra webbplatser.

Personuppgiftsansvarig med avseende på GDPR

Personuppgiftsansvarig för denna webbplats är Compello AS, Martin Linges vei 25, 1364 Fornebu, Norge. Mer information om vårt företag finner du i vår kontaktinformation: https://www.compello.com/no/om/contact-information/

Information om behandlade uppgifter

När du besöker vår webbplats behandlas även personuppgifter.
För att sidorna ska visas av din webbläsare måste IP-adressen till enheten du använder behandlas. Dessutom behandlas annan information om din enhets webbläsare.
Enligt dataskyddslagstiftning är vi skyldiga att säkerställa att de personuppgifter vi behandlar förblir konfidentiella och att deras integritet säkras.

Inom www.compello.com lägger vi stor vikt vid att skydda våra besökares integritet. Denna integritetspolicy beskriver i detalj vilka typer av personuppgifter som vi samlar in och registreras, samt hur vi använder informationen.

Om du behöver ytterligare information eller har frågor om vår integritetspolicy är du välkommen att kontakta oss via e-post: privacy@compello.com.

Loggfiler

Precis som många andra webbplatser använder www.compello.com loggfiler. Filerna registrerar webbplatsens besökare vilket är standardförfarandet för webbhotellsföretag, och en del av deras analys. Informationen i loggfilerna inkluderar IP-adresser (Internet Protocol), vilken typ av webbläsare som används, internetleverantör (ISP, Internet Service Provider), datum-/tidsstämpel, vilken webbplats som besökaren kom från och eventuellt antal klick. Denna information används för att analysera trender, administrera webbplatsen, spåra hur användarna rör sig på webbplatsen och samla in demografisk information. IP-adresser och liknande information kopplas inte till någon personligt identifierbar information.

Information om IP-adressen raderas senast efter 7 dagar från systemen vi använder i samband med driften av denna webbplats. Vi kan inte längre skapa en personreferens utifrån de uppgifter som kvarstår.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är artikel 6 punkt 1 f) i allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Våra ”intressen” med avseende på artikel 6 punkt 1 f) består av driften av denna webbplats samtidigt som man skyddet av uppgifternas integritet, tillgänglighet och konfidentialitet upprätthålls.

Google Analytics

Denna webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google Ireland Limited (”Google”). Google Analytics använder kakor (cookies). Kakor är textfiler som placeras på din dator för att kunna analysera hur användarna rör sig på webbplatsen. För webbplatsoperatörens räkning kommer Google att använda informationen för att utvärdera hur du använder webbplatsen, för att sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet och tillhandahålla andra tjänster som är relaterade till webbplatsaktivitet och internetanvändning till webbplatsoperatören. IP-adressen som samlas in genom Google Analytics kommer inte att kopplas till annan data som innehas av Google. Google Inc. är inte knutet till Compello.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är artikel 6 punkt 1 f) i allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Våra ”intressen” med avseende på artikel 6 punkt 1 f) är fastställandet av hur populärt vårt webbplatsinnehåll är hos dig som vår användare.

Användning av Google Analytics

För att förbättra våra användares upplevelse kan vi komma att använda Google Analytics-funktioner som Remarketing, DoubleClick Campaign Manager Integration, Google Display Network Impression Reporting och/eller Google Analytics Demographics and Interest Reporting (Google Display Advertising Features).

Information som våra kakor samlar in kommer inte att identifiera dig personligen, men den identifierar din dator och din internetanslutning. Vi samlar bara in allmän information om dina datorinställningar, anslutning till internet (t.ex. operativsystem och plattform), IP-adress, surfmönster och interaktioner inom vår webbplats.

Vi kan komma att använda Remarketing med Google Analytics för webbaserad reklam. Tredjepartsleverantörer, inklusive Google, kan komma att visa våra annonser på olika webbplatser på internet. De kan även komma att använda kakor från Google Display Advertising Features för att informera, optimera och fastställa vilka annonser du ser på vår webbplats, inklusive annonser som baserar sig på tidigare besök på vår webbplats.

I fråga om Google Display Network Impression Reporting och integrering med DoubleClick Campaign Manager kan vi och alla tredjepartsleverantörer, inklusive Google, komma att använda kakor som definierats av Google Display Advertising Features för att analysera och rapportera kring annonser som används på vår webbplats, inklusive, men inte begränsat till, visningar som annonserna skapat och hur dessa interagerar med andra annonsegenskaper och tjänster.

När det gäller Google Analytics Demographics and Interests Reporting kan vi komma att använda uppgifter från Googles intressebaserade reklam och/eller uppgifter om tredjepartspublik (t.ex. ålder, kön och intressen) med Google Analytics för att målinrikta och optimera våra marknadsföringskampanjer, strategier och webbplatsinnehåll.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är artikel 6 punkt 1 f) i allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Våra ”intressen” med avseende på artikel 6 punkt 1 f) är att förse dig med bästa möjliga information om våra erbjudanden och tjänster.

Avsäga sig medverkan i Google Analytics

Webbplatsbesökare som inte vill att Analytics ska använda deras uppgifter kan installera webbläsartillägget Google Analytics Opt-out. Detta tillägg instruerar Analytics javascript (ga.js, analytics.js, och dc.js) som körs på webbplatserna att förbjuda att deras information används av Analytics. Att använda Google Analytics Opt-out-tillägg hindrar inte webbplatsägaren från att använda andra verktyg för att utföra webbplatsanalyser.

Kakor och webbsignaler

www.compello.com använder kakor för att lagra information om besökarnas preferenser, för att registrera användarspecifik information om vilka sidor som webbplatsbesökaren får åtkomst till eller besöker, och för att personanpassa eller skräddarsy vårt webbplatsinnehåll baserat på vilken typ av webbläsare som besökaren använder eller annan information som besökaren skickar via sin webbläsare. Läs mer om kakor.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är artikel 6 punkt 1 f) i allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Våra ”intressen” med avseende på artikel 6 punkt 1 f) är att förse dig med bästa möjliga information om våra erbjudanden och tjänster.

Kakan DoubleClick DART

Som tredjepartsleverantör använder Google kakor för att leverera annonser till www.compello.com. Googles användning av DART-kakan gör det möjligt att leverera annonser till våra webbplatsbesökare baserat på deras besök på www.compello.com och andra platser på internet. Mer information hittar du genom att klicka här.
Användare kan förbjuda användning av DART-kakan genom att besöka Googles integritetspolicy om annonser och innehållsnät.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är artikel 6 punkt 1 f) i allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Våra ”intressen” med avseende på artikel 6 punkt 1 f) är att förse dig med bästa möjliga information om våra erbjudanden och tjänster.

Våra reklampartners

Vissa av våra reklampartners kan använda kakor och webbsignaler på vår webbplats. Dessa annonspartners har alla en egen integritetspolicy som gäller för deras egna webbplatser. En uppdaterad och hyperlänkad resurs finns här:

a) Google AdWords
b) Bing Ads

Dessa tredjeparts annonsservrar eller annonsnätverk använder teknik i sina respektive annonser samt länkar som visas på www.compello.com och som skickas direkt till din webbläsare. När detta sker får de automatisk din IP-adress. Andra tekniker (som kakor, javascript eller webbsignaler) kan även användas av tredjeparts-annonsnätverk som vår webbplats arbetar med, i syfte att mäta hur effektiva deras reklamkampanjer är och/eller personanpassa reklaminnehållet som du ser på webbplatsen. www.compello.com har ingen åtkomst till eller kontroll över kakorna som används av tredjeparts-annonsörer.

Hotjar

Vi använder Hotjar för att få en bättre förståelse av våra kunders behov och för att optimera denna tjänst och upplevelse. Hotjar är en teknisk tjänst som hjälper oss att bättre förstå våra användares upplevelser (t.ex. hur mycket tid de spenderar på vilka sidor, vilka länkar de väljer att klicka på, vad de tycker om och inte tycker om, etc.), och detta gör det möjligt för oss att bygga upp och underhålla vår tjänst med hjälp av feedback från våra användare. Hotjar använder kakor och andra tekniker för att samla in data om våra användares beteenden och om deras enheter (i synnerhet enhetens IP-adress (som endast finns och lagras i anonymiserad form), storleken på enhetens skärm, typen av enhet (unika enhetsidentifierare), information om webbläsare, geografisk placering (endast land), vilket språk som valts för visningen av vår webbplats). Hotjar lagrar denna information i en pseudonymiserad användarprofil. Varken Hotjar eller vi själva kommer någonsin att använda denna information för att identifiera enskilda användare eller matcha den med andra uppgifter om en enskild användare. Mer information finns i Hotjars integritetsskyddspolicy som du når via denna länk:
Du kan välja bort att en användarprofil skapas, att Hotjar lagrar uppgifter om din användning av vår webbplats och att Hotjar använder kakor på andra webbplatser genom att klicka på denna avanmälningslänk.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är artikel 6 punkt 1 f) i allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Våra ”intressen” med avseende på artikel 6 punkt 1 f) är att förse dig med bästa möjliga information om våra erbjudanden och tjänster.

Hubspot

På www.compello.com använder vi Hubspot. Läs mer om Hubspots integritetspolicy här.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är artikel 6 punkt 1 f) i allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Våra ”intressen” med avseende på artikel 6 punkt 1 f) är att förse dig med bästa möjliga information om våra erbjudanden och tjänster.

Insticksprogram och verktyg

Google Web Fonts

Denna sida använder webbteckensnitt från Google för enhetlig teckensnittsvisning. När du öppnar en sida laddar din webbläsare in de webbteckensnitt som krävs i webbläsarens cacheminne för att visa text och teckensnitt korrekt.
För detta ändamål måste webbläsaren etablera en direktkontakt till Googles servrar. På detta sätt får Google veta att du har fått åtkomst till vår webbsida via din IP-adress. Vi använder Google Web Fonts för att kunna presentera vår webbplats på ett enhetligt och attraktivt sätt. Detta utgör ett berättigat intresse enligt artikel 6, punkt 1 f) i allmänna dataskyddsförordningen.
Om din webbläsare inte stöder webbteckensnitt använder din dator ett standardteckensnitt.
Mer information om hanteringen av användaruppgifter finns på https://developers.google.com/fonts/faq och i Googles integritetsskyddspolicy som du finner här: https://www.google.com/policies/privacy/.

Google Maps

Denna webbplats använder karttjänsten Google Maps via ett API. Tjänsten sköts av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.
För att kunna använda Google Maps måste vi spara din IP-adress. Denna information överförs i allmänhet till en av Googles servrar i USA och lagras där. Webbplatsleverantören kan inte påverka denna dataöverföring.
Google Maps används för att göra vår webbplats attraktiv och för att underlätta lokaliseringen av platser som vi anger på webbplatsen. Detta utgör ett berättigat intresse enligt artikel 6, punkt 1 f) i allmänna dataskyddsförordningen.
Mer information om hanteringen av användaruppgifter finns i Googles sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy?hl=sv&gl=sv. Tredje parts integritetsskyddspolicyer
Du bör konsultera integritetsskyddspolicyerna som gäller för tredje parts annonsservrar för att få mer ingående information om deras rutiner samt instruktioner för hur du väljer bort olika förfaranden. www.compello.com:s integritetsskyddspolicy gäller inte för dessa annonsörer och webbplatser, och vi kan inte kontrollera deras aktiviteter.
Om du vill avaktivera cookies kan du göra det via inställningarna för din webbläsare. Detaljerad information om hur du hanterar kakor i olika webbläsare finns på webbplatsen för respektive webbläsare.
Du kan även hindra att tredje part samlar in och använder uppgifter (via cookies och IP-adresser) genom att a) ladda ner och installera webbläsarens insticksprogram för Google resp. genom att b) avanmäla dig från Bing Ads optimeringsprogram.

Tredje parts integritetspolicyer

Du bör konsultera integritetspolicyerna som gäller för dessa tredjeparts-annonsservrar om du söker mer detaljerad information om deras rutiner samt instruktioner kring hur du kan förhindra vissa rutiner. www.compello.com:s integritetspolicy gäller inte dessa andra annonsörer eller webbplatser, och vi kan inte kontrollera deras aktiviteter. Om du vill avaktivera kakor kan du göra det i din webbläsares inställningar. Mer detaljerad information om hur man hanterar kakor i olika webbläsare finns på webbläsarnas egna webbplatser.

Du kan även förhindra att tredje part samlar in och använder data (kakor och IP-adresser) genom a) att ladda ner och installera webbläsarens insticksprogram som finns för Google resp. genom b) att avanmäla dig från Bing Ads optimeringsprogram.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är artikel 6 punkt 1 f) i allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Våra ”intressen” med avseende på artikel 6 punkt 1 f) är att förse dig med bästa möjliga information om våra erbjudanden och tjänster.

Sociala medier

Insticksprogram för Facebook (Gilla- och dela-knappar)

På vår webbplats finns insticksprogram för det sociala nätverket Facebook, Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA. Insticksprogrammen för Facebook känns igen via Facebook-logotypen eller Gilla-knappen på vår webbplats. En översikt över insticksprogrammen för Facebook finns på https://developers.facebook.com/docs/plugins/.
När du besöker vår webbplats etableras en direktanslutning mellan din webbläsare och Facebooks server via insticksprogrammet. Därmed kan Facebook ta emot information om att du har besökt vår webbplats från din IP-adress. Om du klickar på Facebooks Gilla-knapp när du är inloggad på Facebook kan du koppla innehållet på vår webbplats till din Facebook-profil. Då kan Facebook associera besök på vår webbplats med ditt användarkonto. Observera att vi, i egenskap av operatör av denna webbplats, inte har någon kunskap om innehållet i de uppgifter som överförs till Facebook eller om hur Facebook använder dessa uppgifter. Mer information finner du i Facebooks sekretesspolicy: https://sv-se.facebook.com/about/privacy/.
Om du inte vill att Facebook ska associera ditt besök på vår webbplats med ditt Facebookkonto ska du logga ut från ditt Facebookkonto.

Insticksprogram för Google+

Våra sidor använder funktionerna som finns på Google+. Tjänsten sköts av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.
Insamling och utlämnande av information: Genom att använda Googles +1-knapp kan du publicera information globalt. När du använder Googles +1-knapp kan du och andra användare ta emot anpassat innehåll från Google och våra partners. Google lagrar både det faktum att du har ”plussat” ett inlägg med ett visst innehåll samt information om sidan du tittade på när du klickade på +1-knappen. Din +1 kan visas tillsammans med ditt profilnamn och din profilbild på Googles tjänster, till exempel i sökresultat eller på din Google-profil, eller på andra platser på webbplatser och i reklam på internet.
Google registrerar information om dina +1-aktiviteter för att förbättra Googles tjänster för både dig och andra användare. För att kunna använda Googles +1-knapp behöver du en globalt synlig, offentlig Google-profil som minst måste innehålla namnet du har valt för profilen. Namnet används av alla Google-tjänster. I vissa fall kan namnet ersätta ett annat namn som du har använt för att dela innehåll via ditt Google-konto. Din Google-profils identitet kan visas för andra användare som har kunskap om din e-postadress eller annan information som du kan identifieras via.
Användning av insamlade uppgifter: Förutom de användningsområden som anges ovan används informationen du lämnar ut i enlighet med Googles tillämpbara policyer för dataskydd. Google kan komma att publicera sammanfattande statistik om användarnas +1-aktiviteter eller dela den med användare och partner såsom utgivare, annonsörer eller samarbetswebbplatser.

Insticksprogram för Instagram

Vår webbplats innehåller funktioner för tjänsten Instagram. Dessa funktioner erbjuds av Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA. Om du är inloggad på ditt Instagramkonto kan du klicka på Instagram-knappen för att koppla innehållet på våra sidor med din Instagramprofil. Detta innebär att Instagram kan associera besök på våra webbsidor med ditt användarkonto. Som leverantör av denna webbplats vill vi uttryckligen påpeka att vi inte mottar någon information om innehållet i de uppgifter som överförs eller hur Instagram använder denna information.
Mer information finns i Instagrams integritetsskyddspolicy: https://instagram.com/about/legal/privacy/

Insticksprogram för LinkedIn

Vår webbplats använder funktioner från nätverket LinkedIn. Denna tjänst tillhandahålls av LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA.
Varje gång du besöker en av våra sidor som innehåller LinkedIn-funktioner kommer din webbläsare att etablera en direkt anslutning till LinkedIns servrar. LinkedIn informeras om att du har besökt våra webbsidor från din IP-adress. Om du använder LinkedIn:s ”rekommendera”-knapp och är inloggad på ditt LinkedIn-konto kan LinkedIn associera ditt besök på vår webbplats till ditt användarkonto. I egenskap av leverantör av dessa sidor vill vi påpeka att vi inte har någon kunskap om innehållet i de uppgifter som överförs eller hur de kommer att användas av LinkedIn.
Mer information finner du i LinkedIn:s integritetsskyddspolicy på https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

Syftet med behandling av personuppgifter

Vi behandlar ovan angivna uppgifter för att kunna sköta driften av vår webbplats och optimera vårt produktsortiment enligt de krav som våra användare ställer.
När det gäller förfrågningar som gäller annat än en aktiv kundrelation behandlar vi uppgifterna för marknadsföringssyften och, om nödvändigt, för personalsyften (om du använder kontaktformuläret för att ansöka om jobb inom vårt företag). Du kan när som helst invända mot att dina personuppgifter används ytterligare.
När det gäller uppgifterna om dig som t.ex. finns i kontaktformuläret utgår vi från att du har försett oss med dem för att vi ska använda dem i ditt intresse.

Uppgifter om barn

För oss är det viktigt att tillhandahålla extra skydd för barn på webben. Vi uppmuntrar föräldrar och vårdnadshavare att tillbringa tid online med sina barn så att de kan observera, delta i och/eller granska och guida deras aktiviteter på webben. www.compello.com samlar inte avsiktligt in personligt identifierbar information från barn under 13 års ålder. Om du som förälder eller vårdnadshavare misstänker att www.compello.com i sin databas har personligt identifierbar information om ett barn yngre än 13 år ber vi dig att omedelbart kontakta oss via e-post: privacy@compello.com så ska vi göra vårt bästa för att omgående ta bort denna information från våra register.

Överföring av uppgifter/mottagare av uppgifter

Dina uppgifter behandlas inom vårt företag, och de uppgifter som beskrivs i respektive avsnitt skickas endast vidare till våra annonspartners.
Vi kan komma att använda en tjänsteleveratör för driften av denna webbplats eller för att underhålla vårt nätverks infrastruktur vilket innebär att en tjänsteleverantör (som till exempel säkerhetsföretaget som utövar tillsyn över och utför service på vårt nätverks brandväggssystem) är medveten om personlig information. Vi väljer våra serviceleverantörer med omsorg och prioriterar särskilt deras lämplighet vad gäller uppgiftsskydd och datasäkerhet så att personuppgifter skyddas

Databehandling i tredje land

Förutom användning av BingAds, Google AdWords, Google Analytics och HubSpot kommer dina personuppgifter inte att behandlas av oss i ett så kallat tredje land utanför EU.
När det gäller användning av Google Adwords och Google Analytics vill vi uppmärksamma på att Googles rimliga integritetsnivå garanteras av att företaget deltar i Privacy Shield samt av Googles egna policyer för integritets- och dataskydd.
HubSpot, Inc. har också en Privacy Shield-certifiering utfärdad av USA:s handelsministerium för att säkerställa lämpliga säkerhetsarrangemang gällande överföring av personuppgifter mellan EU och USA.
I egenskap av leverantör av BingAds omfattas även Microsoft av Privacy Shield-avtalet mellan EU och USA eller Schweiz och USA.

Vårt uppgiftsskyddsombud

Vårt uppgiftsskyddsombud är Frank Dieffenbach.
Du kan kontakta honom gällande alla uppgiftsskyddsärenden som är relaterade till Compello. Använd följande kontaktuppgifter:
Frank Dieffenbach
Frank Dieffenbach Beratung im Gesundheitswesen
Schloßwiese 3
D-67146 Deidesheim
Tyskland
Telefonnr: +49 (6326) 982004
Fax: +49 (6326) 982005
E-post: privacy@compello.com

Vårt kontaktformulär

På vår webbplats finns även ett kontaktformulär som du kan använda för att begära mer information om våra produkter och tjänster och för att ställa allmänna frågor till oss. Förutom innehållet i ditt meddelande behöver vi minst följande information av dig:Företag, kontaktperson och e-postadress
Uppgifterna används för att behandla din förfrågan, för att vi ska kunna vända oss till dig på ett korrekt sätt och förse dig med ett svar.
Förfrågningar som vi får in via kontaktformuläret lagras vanligtvis i vårt CRM-system. CRM-systemet kontrolleras regelbundet för att man ska kunna identifiera uppgifter som kan raderas. Om informationen inte krävs för relationen till en kund eller presumtiv kund, eller om den registrerades intresse utgör ett hinder för behandling kommer vi att radera de aktuella uppgifterna såvida vi inte måste uppfylla några lagstadgade krav i fråga om datalagring.
Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är artikel 6 punkt 1 f) i allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Som våra ”intressen” i förordningens mening betecknar vi informationen och kommunikationen med intresserade personer.

Dina rättigheter som registrerad

Du har rätt att ta emot information om personuppgifter som rör dig. Du kan kontakta oss eller vårt uppgiftsskyddsombud för mer information.
Om du begär information i annat än skriftlig form måste vi säkerställa att denna begäran inte rör sig om ett identitetsbedrägeri, och därför måste du tillhandahålla bevis på att du faktiskt är den berörda personen.
Du har rätt att begära att dina uppgifter rättas, raderas eller att behandlingen av dem begränsas såvida inte annat kan motiveras, t.ex. genom lagenliga lagringstider som gäller oss.
Du har även rätt att invända mot behandlingen av dina uppgifter i enlighet med lagbestämmelserna, och du har rätt till uppgiftsportabilitet.

Ditt samtycke

Om behandlingen av dina personuppgifter sker baserat på ett samtycke kan du återkalla detta samtycke när som helst, utan att det påverkar lagligheten av den behandling som utförs baserat på samtycket fram till tidpunkten för återkallandet.

Din rättighet att överklaga till tillsynsmyndigheter

Du har även rätt att lämna in klagomål till oss gällande behandlingen av dina personuppgifter genom att vända dig till en tillsynsmyndighet för skydd av personuppgifter.
Du kan till exempel vända dig till den tillsynsmyndighet som ansvarar för oss:
Datatilsynet
Besöksadress:
Tollbugata 3, 0152 Oslo, Norge

Postadress:
P.O. Box 8177 Dep.
NO-0034 Oslo

Org.no 974 761 467

Telefon: +47 22 39 69 00
e-post: postkasse@datatilsynet.no

Integritetspolicy exklusivt för webben

Denna integritetspolicy gäller bara våra aktiviteter på webben, och den gäller för besökare på vår webbplats samt för information som delas och/eller samlas in där. Denna policy gäller inte för information som samlas in offline eller via andra kanaler än denna webbplats.

Här kan du läsa mer om Compellos hårda arbete för att skydda dina personuppgifter.

Godkännande

Genom att använda vår webbplats godkänner du härmed vår integritetspolicy och samtycker till dess villkor.

Uppdatering

Denna integritetspolicy uppdaterades senast i juni 2018.